Hajdúszoboszló környéki szállások, programok, látnivalók

útiterveim Belépés
Hétvégére
Következő nyaralásra
Egyszer megnézném

Hajdúszoboszlóról röviden

Hajdúszoboszló az Alföld legismertebb fürdővárosa. Debrecentől 22 km-re, az Alföld keleti-északkeleti részén terül el a Tiszántúlon. Hajdúszoboszló kedvező adottságai és szolgáltatásai egész évben megteremtik a feltételeket az aktív és passzív kikapcsolódáshoz.

A város fő vonzereje az európa legnagyobb fürdőkomplexuma, mely a híres gyógyfürdőből, Aquaparkból, strandból és az Aqua-Palace Élményfürdőből áll.. Szolgáltatásaival egész évben felejthetetlen élményt kínál a gyógy- és üdülővendégek, valamint a kis- és nagy-gyermekes családok számára. Egyik különlegessége a strand részén kialakított pálmafás, homokos „mediterrán tengerpart”.

A fürdő előtti téren, a Harangházban lévő közel 50 harang, köztük a különleges alumíniumötvözetből készült világharangot csodálhatjuk meg. A világszabadalomnak számító műalkotásnál érdemes meghallgatni a harangjátékot is.

Hajdúszoboszló legrégebbi épített öröksége, a hajdani városfal megmaradt része és a sarokbástya, mely jelenleg a Kálvin téren a Református templom mellett található. A Bocskai István Múzeum Hajdúszoboszló és a kistérség szellemi és anyagi örökségének megőrzéséért, gyarapításáért, nyilvánosságra hozataláért működik.  A 900 éves emlékmű, egy történelmi emlékoszlop, melyet az utódok a település említésének évfordulóján 1975-ben emeltek elődeik emlékére. A hajdúszoboszlói kulturális intézmények között a legfiatalabb a nemzetközi Modern Múzeum, amely a hazai és nemzetközi kortárs művészetet mutatja be a 20. század elejétől kezdve napjainkig. 

A gyógyulás mellett az aktív mozgásprogramon való részvétellel teheti teljessé pihenését. Fedezze fel a város nyüzsgő életét Bringo-Hintóval, vagy Nosztalgiavonattal. További lehetőségként a természetben való barangolást kedvelőknek a Hortobágyi nemzeti park látogatóközpontja, túraútvonalai és pusztai bemutató létesítményei biztosítanak programokat.

A város vendéglátó egységeinek kínálatában a klasszikus éttermektől kezdve a magyar csárdákig szinte minden megtalálható.

 

Értékelések  Írjon értékelést

Nézz körül máshol is

 
Ez az oldal cookie-kat használ, hogy biztosítsa a legjobb felhasználói élményt. Rendben